Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 10 decembrie 2017 68 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

UPS 

▲ Ministerul Educaţiei a anunţat că vor fi alocate 258 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. Autorităţile locale pot să depună proiecte, în perioada 4 ianuarie - 4 mai 2018, pentru a accesa aceste fonduri de reabilitare a unităţilor şcolare şi preşcolare.

▲ Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017 au însumat 10,4 milioane, în creştere cu 10,6% faţă de cele din perioada similară de anul trecut.

▲ Zona de nord-vest a României a fost inclusă pe locul 5 în topul celor mai performante 20 de regiuni din Europa, în cadrul unui clasament realizat de Milken Institute, un think tank american independent. Astfel, oraşe precum Cluj şi Timişoara sunt mai bine plasate decât regiuni im­portante din Europa, precum cele în care sunt şi oraşele Berlin, München, Dublin sau Copenhaga.

▲ Metrorex va introduce titlurile comune de transport cu metroul şi RATB: biletul unic, care va costa 5 lei şi va fi valabil 60 de minute, biletul de 10 călătorii şi abonamentul de o zi.

▲ Albumul „Voyager Golden Record” creat de NASA pentru forme de viaţă extraterestră în anii ´70 va fi lansat pe disc vinyl. Albumul conţine o selecţie muzicală ce include melodii de J. S. Bach şi Chuck Berry, dar şi sunete emise de balene cu cocoaşă şi saluturi în 55 de limbi.

▲ Microsoft şi Qualcomm au prezentat primele laptopuri care vor oferi o autonomie de peste 20 de ore, datorită platformei Snapdragon. Noile laptopuri vor avea procesoare Snapdragon 835, nu vor avea ventilatoare şi vor fi mai uşoare.

DOWNS

▼ Majoritatea prinţilor din Arabia Saudită arestaţi în luna noiembrie în cadrul unor operaţiuni anticorupţie au fost eliberaţi în urma unor aranjamente financiare.

▼ Germanii sunt de părere că preşedintele american Donald Trump reprezintă o problemă mai serioasă pentru politica externă a Berlinului decât liderii autoritari din Coreea de Nord, Rusia ori Turcia, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Fundaţia Koerber.

▼ România a eşuat în adoptarea de măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară seminificativă, potrivit consiliului miniştrilor de Finanţe din UE. Riscul de deficit bugetar este de 3,3% în 2017.

▼ Organizaţiile globale consideră că ameninţările din prezent legate de atacurile cibernetice constituie un risc ridicat pentru ele, conform celei de-a 20-a ediţii anuale a studiului EY Global Information Security Survey (GISS). Rezultatele studiului arată că 56% dintre cei chestionaţi îşi modifică sau intenţionează să schimbe strategia şi planul de business în contextul creşterii ameninţărilor cibernetice.

▼ România este ţara din UE cu cel mai slab pregătiţi profesori, cea mai mică finanţare pentru învăţământ şi în care elevii de la sate sunt condamnaţi la eşec, potrivit unui studiu al Comisiei Europene.

▼ Preţul lemnului de foc a crescut, în ultimii şase ani, cu circa 250%, la 300 lei/mc, în 2017, potrivit datelor incluse în ediţia actualizată a Raportului privind starea pădurilor şi industriei lemnului

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.