Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Postat la 22 aprilie 2018 43 afişări

Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

+ Mitsubishi Electric Europe, prin divizia Mitsubishi Electric Living Environmental Systems, a deschis săptămâna aceasta prima sucursală a companiei din România, în scopul de a întări prezenţa brandului pe piaţa locală. Sediul situat în Capitală va fi condus de Andrea Veronese.

+ Steven Spielberg a devenit primul regizor ale cărui filme au generat încasări de peste 10 miliarde de dolari la box-office.

+ România va avea cea mai mare creş­tere economică din Europa în 2018, după Malta, se arată în raportul de primăvară emis de Fondul Monetar In­ter­naţional. Noua proiecţie arată o creş­tere de 5,1% pentru România, faţă de cea estimată în raportul din oc­tom­brie 2017, de 4,4%.

+ Salariile românilor din multinaţionale vor creşte în 2018 peste media celor din Cehia, Polonia sau Ungaria. În sectorul IT, de exemplu, salariile anga­jaţilor din România vor creşte cu 4,5% anul acesta, în timp ce în Cehia majorarea va fi de 3%, în Polonia de 3,2%, iar în Ungaria de 3,4%, potrivit unui studiu Mercer. Cele mai mari creşteri salariale se vor înregistra anul acesta în domeniul auto, unde salariile vor bifa plusuri de 6,2%.

+ Coreea de Nord şi Coreea de Sud plănuiesc să anunţe încheierea războiului între state, în cadrul unui summit unde preşedinţii celor două state ar putea să afirme că doresc eliminarea tensiunilor miliatare.

+ Poliţia Română a recuperat peste 500 de monede şi 18 podoabe dacice din argint care aparţin României din oraşul Salzburg. Acestea au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă.


DOWNS

- Ce scandal? Ce dieselgate? Volkswagen Group a vândut peste 1 milion de vehicule în martie, cea mai bună lună din istoria grupului.

- Bilanţul guvernului pe trimestrul I, plin de „realizări” care nici măcar n-au fost demarate. O serie de lucrări de investiţii şi măsuri economice aflate în faza de proiect în primele trei luni din 2018 şi care ar putea demara în perioadele următoare sunt trecute drept realizări în bilanţul guvernului pe trimestrul I, prezentat săptămâna trecută în şedinţa Comitetului Executiv

Naţional al PSD.

- Agenţia Europeană a Mediului informează că, anual, 28.000 de români mor din cauza problemelor provocate de aerul poluat. Cele mai frecvente afecţiuni sunt bronşitele, astmul sau bolile cardiovascule; aproximativ un milion de români suferă de afecţiuni respiratorii.

- România are cel mai mare cost al împrumuturilor din Uniunea Europeană, de 4,61%. Dobânzile la împrumutirle externe pe termen lung s-au dublat în ultimii doi ani.

- Codul fiscal a fost modificat în 120 de puncte în primele trei luni ale anului. Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, acuză că aceste modificări provoacă instabilitate.

- Trenurile CFR au contabilizat anul trecut peste 4,5 milioane de minute întârziere. Cu toate astea, despăgubiri au primit doar 70 de călători, dar nu pe rutele interne.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.