Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 29 octombrie 2017 81 afişări

Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

+ Regele Mihai, singurul fost şef de stat în viaţă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a împlinit 96 de ani.

+ Spitalul de Copii ”Sf. Maria„ din Iaşi va fi reabilitat cu o investiţie de 121 mil. lei, din care 88 de mil. lei fonduri europene.

+ 2017 este primul an în care vânzările de corpuri de iluminat LED le depăşesc pe cele convenţionale.

+ Carrefour România şi-a dublat profitul în primul semestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, până la 16,6 mil. lei. în aceeaşi perioadă cifra de afaceri a crescut cu 10%, până la aproape 2,9 miliarde de lei.

+ Douăsprezece oraşe importante printre care Londra, Paris, Los Angeles şi Cape Town s-au angajat recent să achiziţioneze numai autobuze ”curate„ din 2025 şi să elibereze zone importante de emisii toxice până în anul 2030 pentru protejarea mediului.

+ în China s-a inventat orezul care poate creşte în apă sărată. Oamenii de ştiinţă se aşteptau la o recoltă de 4,5 tone pe hectar, însă au fost surprinşi să obţină între 6,5 şi 9,3 tone pe hectar. Cultivarea acestuia soi de orez ar putea hrăni peste 200 de milioane de oameni.

+ Operatorul restaurantelor Pizza Hut şi KFC s-a listat la bursă. Sphera Group, care operează KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, vinde 9,8 milioane de acţiuni la bursa românească cu preţul cuprins între 25 şi 32 lei pe acţiune.

DOWNS

- Aproape 6.500 de firme şi PFA-uri au intrat în insolvenţă în primele nouă luni ale anului, cu 7,5% mai mult decât anul trecut.

- Acţiunile Digi Communications scad la minimul de la listare încoace. Cei care au cumpărat în prima şedinţă au minus 11%.

- SUA şi Siria sunt singurele două ţări care nu au semnat Acordul de la Paris privind schimbările climatice după ce Nicaragua a semnat şi ea acordul ce vizează limitarea creşterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

- Trei sferturi dintre angajaţi cred că trecerea contribuţiilor CAS şi CASS în sarcina lor de la 1 ianuarie 2018 va duce la o scădere a salariilor lor nete deoarece nu vor fi ajutaţí de companiile pentru care lucrează să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului.

- Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 1,88%, cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi patru luni.

-  Adăugarea a 20 de minute în plus la naveta zilnică a unui angajat are acelaşi efect negativ asupra satisfacţiei la locul de muncă precum o reducere de salariu de 19%, potrivit unui studiu al Universităţii West England.

- Poluarea mediului, indiferent că este vorba despre aer sau apă, este responsabilă pentru mai multe decese decât fumatul, foametea sau dezastrele naturale. Unul din şase decese premature la nivel global în 2015, aproximativ 9 milioane, ar putea fi atribuit bolilor cauzate de poluare, potrivit unui studiu publicat de revista medicală The Lancet.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.