Plus 50% pentru Zitec la şase luni. Compania plănuieşte să angajeze încă 20 de IT-işti

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 septembrie 2014 156 afişări

Plus 50% pentru Zitec la şase luni. Compania plănuieşte să angajeze încă 20 de IT-işti

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a înregistrat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 1,5 milioane euro, în creştere cu 50% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. În primul semestru din 2014, compania a derulat investiţii de peste 150.000 de euro, atât în extinderea sediului, cât şi în finanţarea unor start-up-uri, iar printre clienţii noi din această perioadă se numără Flanco şi PayU.

În ceea ce priveşte proiectele în care compania a investit, la începutul anului a fost lansat www.outsourcing.com, un important proiect al Media Ventures, unde Zitec deţine o participaţie minoritară, iar aplicaţia Super Erou, dezvoltată de Zitec pentru revista Harap Alb continuă, a devenit disponibilă gratuit pentru clienţii Orange Young.

„De la începutul anului, ne-am concentrat pe creşterea şi consolidarea echipei, acesta fiind de fapt şi unul dintre principalele obiective pentru 2014. Referitor la venituri, acestea au provenit, în proporţii similare, din proiectele livrate atât clienţilor de pe plan intern cât şi celor de pe plan extern”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator Zitec.

Printre clienţii noi ai Zitec din prima jumătate a anului se numără Flanco şi PayU, pentru care compania alocă echipe dedicate, la aceştia adăugându-se noi clienţi de pe pieţele externe, din ţări precum SUA şi Marea Britanie.

În primele şase luni ale acestui an, Zitec şi-a extins echipa cu 18 persoaneş în cel de-al doilea semestru al acestui an, compania plănuieşte să recruteze încă 20 de persoane.

Pe lângă dezvoltarea echipei, până la sfârşitul acestui an, Zitec urmăreşte creşterea portofoliului de clienţi, atât pe zona de dezvoltare software, cât şi pe cea de online marketing.

Cu circa 50% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca, Zitec are clienţi între care PayU, Flanco, Amadeus, Altex România sau Network One Distribution. Zitec acţionează ca un incubator tehnologic şi furnizează servicii şi suport companiilor aflate în primele stadii de dezvoltare. Expertiza tehnologică, dezvoltarea de software şi finanţarea sunt principalele servicii oferite portofoliului actual de companii: Zipongo.com, VideoPublishing.com, HuddleHero.com, editura HAC!BD. Zitec dezvoltă, de asemenea, proiecte proprii, precum HotelPeeps.com, ZAFF.ro şi Zidox.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
it,
aplicatii online,
soft,
angajari
/actualitate/plus-50-pentru-zitec-la-sase-luni-compania-planuieste-sa-angajeze-inca-20-de-it-isti-13234726
13234726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.