Platforma România 100: "Revoluţia fiscală" a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români

Autor: Cătălina Mănoiu Postat la 07 ianuarie 2018 138 afişări

"Revoluţia fiscală" a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei facultative de sănătate, susţine Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, făcând o comparaţie între suma care trebuia plătită în perioada Guvernului Cioloş şi cea care trebuie plătită în prezent.

”<<Revoluţia fiscală>> a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români. Grija faţă de oameni a PSD, partid declarat de stânga, se traduce în limitarea accesului la servicii de sănătate pentru familiile care trăiesc în sărăcie, şomerii neindemnizaţi sau zilieri”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Platformei România 100.

Postarea este însoţită de un grafic potrivit căruia în anul 2016 un cetăţean plătea suma de 68,75 de lei pe lună pentru contribuţia facultativă de sănătate, în timp ce în prezent suma care trebuie plătită ajunge la 190 de lei pe lună, în creştere cu 189%.

Contribuţia facultativă de sănătate este plătită de către şomeri neindemizaţi, zilierii şi familiile care nu beneficiază de venit minim garantat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.