Planul prin care China îşi extinde influenţa în Africa

Autor: Roxana Maciuca Postat la 05 decembrie 2015 234 afişări

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a anunţat, vineri, că ţara sa va investi 60 de miliarde de dolari în proiecte de dezvoltare a continentului african, concentrându-se, mai ales, asupra domeniului agriculturii, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Preşedintele chinez a anunţat că va anula anumite datorii ale Africii şi va susţine dezvoltarea agriculturii printr-un plan stabilit pe o durată de trei ani care va permite extinderea influenţei Chinei pe continentul african.

Xi Jinping a precizat că statul chinez nu va interveni în domeniul afacerilor interne ale ţărilor africane.

"Pentru a asigura implementarea cu succes a celor zece planuri de cooperare, China a decis să acorde o sumă totală de 60 miliarde de dolari pentru finanţarea acestora", a declarat Xi Jinping la summitul din cadrul Forumului de cooperare dintre China şi Africa, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă în Africa de Sud.

"Aceste planuri au scopul de a aborda trei probleme care împiedică dezvoltarea Africii, anume infrastructura neadecvată, lipsa de personal instruit şi fondurile insuficiente", a subliniat preşedintele chinez.

China este cel mai mare partener de comerţ al Africii. La finalul anului 2014, investiţiile Chinei în Africa ajunseseră la 32,4 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFRICA DE SUD,
CHINA,
INVESTIŢII
/actualitate/planul-prin-care-china-isi-extinde-influenta-in-africa-14909830
14909830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.