Piraeus Bank şterge datorii de până la 20.000 de euro pentru clienţii din Grecia afectaţi de criză

Autor: Florentina Dragu Postat la 24 aprilie 2015 67 afişări

Piraeus Bank, a doua mare bancă a Greciei în funcţie de valoarea activelor, a anunţat miercuri că va şterge datorii ale clienţilor în sumă de până la 20.000 de euro, ca răspuns la "criza umanitară" care afectează persoanele cu venituri mici, transmite AFP.

Măsura vizează creditele de nevoi personale şi împrumuturile pe card, se arată într-un comunicat al băncii elene.

De asemenea, Piraeus oferă clienţilor eligibili posibilitatea de a îngheţa temporar ratele pentru plata împrumuturilor ipotecare, în timp ce dobânzile asociate acestor tip de credite vor fi eliminate.

Pentru a beneficia de ştergerea datoriilor, clienţii Piraues Bank trebuie să fie deja înscrişi în programul guvernamental pentru ajutorarea persoanelor cu venituri mici, care a fost aprobat de Parlamentul elen în martie şi care include, printre altele, scutiri de la plata energiei electrice şi vouchere pentru mâncare pentru aproximativ 300.000 de greci.

Băncile greceşti, care depind aproape în totalitate de finanţările acordate de Banca Centrală Europeană prin programul de asistenţă financiară de urgenţă ELA (emergency liquidity assistance), fac faţă cu dificultate retragerilor masive de numerar din partea deponenţilor, în contextul temerilor privind eventuala intrare în incapacitate de plată a Greciei.

Din decembrie anul trecut până spre finele lunii februarie, deponenţii au retras 25 miliarde de euro din băncile din Grecia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PIRAEUS BANK,
GRECIA,
DATORII
/actualitate/piraeus-bank-sterge-datorii-de-pana-la-20-000-de-euro-pentru-clientii-din-grecia-afectati-de-criza-14151264
14151264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.