Piloţii Ryanair ameninţă cu greva în perioada Crăciunului. Care este răspunsul companiei

Autor: Ioana Matei Postat la 15 decembrie 2017 369 afişări

Ryanair a invitat reprezentanţi ai sindicatelor piloţilor din Irlanda, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania şi Portugalia la discuţii despre recunoaşterea acestor sindicate, potrivit unui comunicat de presă al Ryanair.

Piloţii Ryanair ameninţă cu greva în perioada Crăciunului. Care este răspunsul companiei

Decizia companiei vine în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, câţiva piloţi din Irlanda, Portugalia, Germania, Italia şi Spania au anunţat  că vor organiza o zi de grevă pe 20 decembrie; scopul grevei fiind cel de a determina compania să recunoască activitatea acestor sindicate.

Astfel, Ryanair a anunţat că îşi va schimba politica de lungă durată de a nu recunoaşte sindicatele pentru a evita orice tip de eveniment disruptiv pentru clienţi şi pentru zborurile acestora în săptămâna Crăciunului, potrivit comunicatului de presă al Ryanair. Compania apelează acum la sindicatele piloţilor să amâne acţiunea de grevă planificată pentru 20 decembrie astfel încât clienţii să poată călători spre case de Crăciun fără ameninţări şi fără să se îngrijoreze în legătură cu posibilele greve. Totodată, în comunicat este subliniat că piloţii ar trebui să accepte ca problemele Ryanair să fie discutate cu Comitetul Piloţilor al companiei, instituit de Ryanair.

”Zborurile de Crăciun sunt foarte importante pentru clienţii noştri şi ne dorim să îndepărtăm orice urmă de îngrijorare că acestea ar putea fi întrerupte de acţiunile industriale ale piloţilor săptămâna viitoare. Dacă cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este să discutăm cu piloţii noşţri printr-un proces sindical recunoscut, atunci suntem pregătiţi să facem acest lucru, astfel că am comunicat astăzi acestor sindicate faptul că îi invităm la discuţii prin care să le recunoaştem oficial şi le solicităm să renunţe la acţiunea de grevă planificată pentru săptămâna Crăciunului. Recunoaşterea sindicatelor va fi o schimbare semnificativă pentru Ryanar, dar am mai livrat schimbări radicale şi înainte, cel mai recent când am lansat Ryanair Labs şi programul de îmbunătăţire a serviciilor pentru clienţi Always Getting Better, în 2013. Să punem nevoile clienţilor noştri pe primul loc şi să evităm evenimentele disruptive în perioada sărbătorilor, este motivul pentru care acum discutăm cu piloţii prin structure sindicale recunoscute şi sperăm şi aşteptăm ca aceste structure pot şi vor fi agreate de piloţii noştri la începutul noului an”, a declarat Michael O’Leary, CEO al Ryanair.

                           

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenintare,
companie,
craciun,
greva,
perioada,
piloti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.