Piloţii de la Germanwings, filială a Lufthansa, au intrat în grevă pentru şase ore

Autor: Ioana Bojan Postat la 29 august 2014 41 afişări

Greva piloţilor de la Germanwings, filială a companiei europene de transporturi aeriene Lufthansa, a început vineri dimineaţă şi va dura şase ore, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei.

Mişcarea socială, prevăzută să se desfăşoare între orele 06.00-12.00 (07.00-13.00, ora României), urma să conducă la anularea a 116 zboruri din 164, a continuat purtătoarea de cuvânt a Germanwings.

Aproximativ 15.000 de pasageri ar putea fi afectaţi de această grevă, a adăugat ea. Germanwings asigură majoritatea zborurilor intraeuropene ale Lufthansa, principala companie aeriană de pe continent.

Grevele în transportul aerian din Germania nu generează însă haosul care se poate observa în alte ţări europene. Călătorii sunt avertizaţi din timp prin SMS sau prin e-mail şi, în general, îşi iau măsuri de precauţie, schimbând zborul sau luând trenul.

Greva a fost decisă joi de sindicatul piloţilor Cockpit, în urma eşecului negocierilor cu patronatul.

Săptămâna trecută, sindicatul a întrerupt negocierile pe care le purta cu conducerea Lufthansa asupra condiţiilor de pensionare a piloţilor din cadrul grupului german şi a ameninţat cu greva.

O grevă de trei zile a piloţilor Lufthansa, la începutul lui aprilie, care a condus la anularea a mii de zboruri, deja a costat compania 60 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
PILOŢI,
GREVĂ
/actualitate/pilotii-de-la-germanwings-filiala-a-lufthansa-au-intrat-in-greva-pentru-sase-ore-13167460
13167460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.