Piaţa neagră a ţigaretelor a crescut în iulie la 18,2% - cel mai mare nivel din 2018

Postat la 16 august 2018 62 afişări

Piaţa neagră a ţigaretelor a crescut în iulie la 18,2% din totalul consumului, cu 2,1 puncte procentuale mai mult faţă de luna mai, acesta fiind ce mai ridicat nivel al contrabandei din 2018, depăşind media din 2017, de 16%, arată datele transmise joi de Novel Research.

Piaţa neagră a ţigaretelor a crescut în iulie la 18,2% - cel mai mare nivel din 2018

Conform www.politiadefrontiera.ro, la începutul lunii august, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit peste 82.300 de pachete cu ţigarete ascunse într-un camion cu haine. În aceeaşi perioadă, poliţiştii din ITPF Sighetu Marmaţiei au efectuat 51 de percheziţii la locuinţele unor persoane care fac parte dintr-un grup infracţional axat pe contrabandă cu ţigarete.

„Tot ei au capturat 21.000 de pachete de ţigarete în iulie şi 54.950 de pachete în iunie. În iulie, poliţiştii STPF Mehedinţi au destructurat o importantă reţea de contrabandă cu produse accizabile, iar în iunie poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit 7.000 de ţigarete care au fost trecute peste graniţă cu drona”, se precizează în raport.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.