Piaţa de investiţii imobiliare rămâne activă: CTP achiziţionează Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 26 martie 2020 409 afişări

Piaţa de investiţii imobiliare rămâne activă: CTP achiziţionează Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane de euro

CTP, principalul dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale din România şi Europa Centrală şi de Est îşi extinde portofoliul aflat în vecinătatea Bucureştiului, pe autostrada A1, la Km 13, punctul zero al pieţei logistice şi industriale din România, achiziţionând Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane de euro de la Forum Serdika, tranzacţie intermediată de Cushman & Wakefield Echinox.

Echipa Cushman & Wakefield Echinox care a coordonat procesul de vânzare şi a asistat vânzătorul a fost condusă de Tim Wilkinson, Partner Capital Markets, Dana Sava, Senior Consultant şi Dan Spiru, Senior Analyst. Odată cu vânzarea Equest Logistic Park, echipa şi-a consolidat poziţia de lider în ceea ce priveşte intermedierea tranzacţilor cu proprietaţi industriale şi logistice în ultimii 15 ani.

Equest Logistic Park este un parc logistic de clasă A ce a înregistrat o evoluţie constant pozitivă de-a lungul timpului, fiind situat la kilometrul 13 al autostrăzii A1, cel mai important pol logistic al ţării. Proiectul se integrează bine în portofoliul vast al CTP, iar fiecare dintre cele trei clădiri poate găzdui mai mulţi  chiriaşi cu cerinţe şi spaţii diferite. Equest Logistic Park a avut un portofoliu stabil de chiriaşi de-a lungul ultimelor cicluri economice, acesta incluzând importanţi retaileri online, cu prezenţă la nivel naţional şi internaţional, precum şi companii de logistică şi producţie uşoară, lista chiriaşilor cuprinzând nume precum Garrett, Elmec Group, Hilti, BDG Group şi Telekom.

„Această tranzacţie reflectă tendinţa puternică de consolidare pe care o observăm în piaţa industrială şi logistică, o piaţă foarte activă. Investitorii de top achiziţionează active care se integrează foarte bine din punct de vedere strategic în portofoliul lor, contribuind astfel la reducerea gradului de fragmentare al pieţei. Suntem încântaţi că am oferit consultanţă pentru proprietarii Equest Logistic Park în această tranzacţie finalizată într-o perioadă cu multe provocări, care a implicat schimbări fără precendent în rutina zilnică, atât în ce priveşte aspectele sociale, cât şi legat de metodele de lucru. Ea demonstrează că piaţa încă este activă şi că va depăşi obstacolele dificile, aşa cum a făcut-o şi în trecut. Considerăm că piaţa este mult mai matură comparativ cu ultima situaţie în care ne-am confruntat cu provocări semnificative”, spune Tim Wilkinson, partner capital markets Cushman & Wakefield Echinox.

La rândul său, Dana Sava, senior consultant, capital markets Cushman & Wakefield Echinox spune: „Tranzacţia dovedeşte că piaţa logistică şi industrială a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel că atunci când o proprietate de clasă A este prezentată pentru vânzare, nivelul de interes este ridicat atât din partea investitorilor activi pe plan local, cât şi din partea celor care caută să intre pe piaţa din România. Ne aşteptăm ca piaţa investiţiilor industriale să continue procesul de consolidare chiar mai rapid, pe măsură ce depăşim provocările actuale cu care ne confruntăm.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
achizitie,
cristian tudor popescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.