PF Daniel: Biserica nu îi judecă şi nu îi batjocoreşte pe oameni. Muzica rock nu este rea

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 05 decembrie 2015 283 afişări

PF Daniel a declarat că preotul despre care se spune că ar fi afirmat că cei care au mers la Colectiv erau satanişti nu a fost identificat, iar dacă nu şi-a dat numele este un laş, pentru că Biserica nu îi judecă şi nu îi batjocoreşte pe oameni, precizând că muzica rock nu este rea.

Întrebat cum comentează faptul că un preot al Bisericii Ortodoxe a spus că cei care au mers la clubul Colectiv ar fi satanişti, Patriarhul Daniel a răspuns că acesta nu a fost identificat, concluzia fiind că a fost o provocare.

"Acel preot nu a fost identificat, nu ştim numele. Noi considerăm că a fost o simplă provocare. Cel care nu îşi dă numele este laş, că l-am fi întrebat cine i-a spus asta, pentru că noi nu îi judecăm pe oameni şi nu îi batjocorim", a spus patriarhul.

Întrebat dacă ştie că Papa Francisc şi-a lansat un CD cu muzică rock, Patriarhul Daniel a spus: "Ei au acolo tradiţie mai multă cu această muzică (...). Muzica rock nu este rea. Cine a spus că este rea?".

Papa Francisc a lansat, în 6 noiembrie, primul său album muzical, un disc de rock progresiv intitulat "Wake Up!". Albumul include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoţionante discursuri ale suveranului pontif, în diferite limbi, au fost îmbinate cu imnuri creştine în viziunea unor muzicieni contemporani.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 60 de persoane au murit şi alte peste o sută au fost rănite, majoritatea fiind internate în stare gravă. Printre cei care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv sunt muzicieni, fotografi şi studenţi.

Aceştia erau în seara zilei de 30 octombrie în clubul Colectiv pentru concertul trupei de heavy metal Goodbye to Gravity, care îşi lansa al doilea album, "Mantras of War". În timpul concertului, au fost aprinse artificii, iar câteva minute mai târziu a luat foc buretele de antifonare de pe un stâlp de susţinere, focul extinzându-se rapid şi cuprinzând o zonă largă din tavan.

Patru dintre membrii trupei Goodbye to Gravity - Alex Pascu (bas), Vlad Ţelea (chitară), Mihai Alexandru (chitară) şi Bogdan Enache (tobe) - au murit, iar solistul formaţiei, Andrei Găluţ, rănit grav în incendiu, este internat într-o clinică din Olanda, după ce a stat internat mai multe zile într-un spital din Capitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PF DANIEL,
COLECTIV,
/actualitate/pf-daniel-biserica-nu-ii-judeca-si-nu-ii-batjocoreste-pe-oameni-muzica-rock-nu-este-rea-14910307
14910307
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.