Petro Poroşenko: Vom face totul pentru pace, dar nu vom sacrifica suveranitatea Ucrainei

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 august 2014 70 afişări

Ucraina va face toate eforturile pentru instaurarea păcii în regiunile rusofone din est, dar nu în detrimentul integrităţii teritoriale şi suveranităţii ţării, afirmă preşedintele Petro Poroşenko, după întrevederea pe care a avut-o la Kiev cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"A venit vremea ca pacea să se instaureze în zona Donbas. Administraţia ucraineană va face totul, în colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va întâmpla în detrimentul suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei", a declarat Poroşenko, potrivit AFP.

La rândul său, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a afirmat la Kiev că integritatea teritorială a Ucrainei este "esenţială". "Semnificaţia vizitei mele este că Guvernul german consideră că integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială", a declarat Merkel într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Petro Poroşenko.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
UCRAINA,
RUSIA
/actualitate/petro-porosenko-vom-face-totul-pentru-pace-dar-nu-vom-sacrifica-suveranitatea-ucrainei-13135482
13135482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.