Petre Roman a contestat din nou raportul ANI, care ar trebui să ducă astăzi la încetarea mandatului

Autor: Andi Manciu Postat la 02 februarie 2015 39 afişări

Deputatul PNL Petre Roman a contestat din nou raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea sa, de această dată la Curtea de Apel, în situaţia în care Camera Deputaţilor ar trebui să ia act luni de încetarea mandatului său, ca urmare a rămânerii definitive a sesizării ANI.

Plenul Camerei Deputaţilor trebuie să ia act de încetarea mandatului lui Petre Roman, după prezentarea în şedinţa de luni a raportului Comisiei juridice pe marginea solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate.

Analiza asupra situaţiei lui Roman, din Comisia juridică, va avea loc tot luni, înaintea şedinţei de plen, fiind aşteptat şi deputatul PNL.

Acesta a depus o nouă contestaţie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, însă de această dată acţiunea a fost înaintată la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul fiind înregistrat în 16 ianuarie.

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucureşti, instanţa constatând faptul că acţiunea împotriva raportului ANI a fost depusă la o altă instanţă decât cea competentă, care era Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitării taxei de timbru.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizând că deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat Camerei Deputaţilor o adresă în care solicită să se constate încetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentând dovada faptului că la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost înregistrată vreo contestaţie în termenul prevăzut de lege până la rămânerea definitivă a raportului ANI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMAN,
ANI,
/actualitate/petre-roman-a-contestat-din-nou-raportul-ani-care-ar-trebui-sa-duca-astazi-la-incetarea-mandatului-13798487
13798487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.