Peştera cu cristale din România. Cristalele cresc în toate direcţiile, precum firele de păr

Postat la 30 septembrie 2016 369 afişări

Peştera cu cristale din România. Cristalele cresc în toate direcţiile, precum firele de păr

Vă plac aventurile sau sunteţi amator de senzaţii tari? Peştera de cristale Farcu este o destinaţie potrivită pentru dumneavoastră, unde veţi trăi experienţe subpământeşti.

O călătorie în împărăţia subterană care vă va induce într-o realitate uimitoare. Această peşteră unică deschizând un peisaj underground cu roci vechi, formaţiunile de corali crescute din cristale, vă vor schimba percepţia despre peşteri, mai ales că aici, pe lângă toate, vizitatorul se va putea plimba cu trenuleţul, astfel creând impresia unei adevărate călătorii prin universul interior al pământului.

Peştera Farcu este situată în bazinul superior al văii Roşia, din localitatea omonimă, aflată în judeţul Bihor. Cândva o zonă minieră, dealul Farcu este un platou carstic cu numeroase doline de mari dimensiuni şi lapiezuri parţial acoperite de sol. Accesul în zonă se realizează pe drumul comunal, recent modernizat, ce porneşte din centrul comunei Roşia spre cătunul Poniţa.

Peştera de cristale Farcu are o lungime de 250 de metri. Aici pot fi văzute libelule din cristale transparente şi cristalite crescute ca formaţiuni de corali. Cristalele care se întâlnesc cresc în toate direcţiile, precum firele de păr.

Cititi mai multe pe www.romanibuni.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.