Peste 65% dintre britanici cred că Regatul Unit va rămâne în UE

Postat la 26 mai 2016 85 afişări

Peste 65% dintre britanici cred că Regatul Unit va rămâne în UE

Lira sterlină a crescut pentru a treia zi consecutiv, apropiindu-se de maximul ultimelor trei săptămâni în raport cu dolarul, după ce un sondaj arată că aproape 65% dintre britanici cred că Regatul Unit va rămâne în Uniunea Europeană după referendumul din 23 iunie, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Lira a crescut cu 0,1% la 1,4718 dolari, după ce miercuri a urcat la 1,4729 dolari, cel mai ridicat nivel de pe 3 mai.

Părăsirea Uniunii Europene ar putea obliga Marea Britanie să se împrumute zeci de miliarde de lire, crescând astfel datoria publică a ţării şi forţând ministrul de finanţe să extindă măsurile de austeritate în deceniul următor.

În loc să se întoarcă la surplus în 2019-2020, după cum este planificat în prezent, Marea Britanie ar putea avea un deficit bugetar de aproximativ 30 de miliarde de lire dacă britanici votează pentru Brexit luna viitoare, scrie Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-65-dintre-britanici-cred-ca-regatul-unit-va-ramane-in-ue-15377399
15377399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.