Peste 5% dintre maşinile verificate de RAR în primele 3 luni prezentau pericol iminent de accident

Autor: Ioan Dornescu Postat la 21 aprilie 2015 56 afişări

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au descoperit în urma acţiunilor de control derulate în primul trimestru, la nivel naţional, că 1.139 de vehicule din cele 20.537 verificate prezentau pericol iminent de accident, una dintre măsurile luate fiind reţinerea certificatului de înmatriculare.

"La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 5.699 de certificate de înmatriculare, 204 de permise de conducere şi au fost aplicate 7.721 de amenzi", se arată într-un comunicat al RAR.

Certificatele de înmatriculare pot fi redobândite după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele RAR.

În urma controalelor s-a constatat că mai multe de jumătate dintre vehicule (53,5%) aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme, 40,7% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare), 7,5% depăşeau nivelul maxim admis de poluare, 1,96% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea) iar 3,06% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

Directorul General al RAR menţionează că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare vehiculele care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Potrivit RAR, numărul vehiculelor care depăşesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu peste două procente în primele trei luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONTROALE,
RAR,
/actualitate/peste-5-dintre-masinile-verificate-de-rar-in-primele-3-luni-prezentau-pericol-iminent-de-accident-14132202
14132202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.