Peste 450 000 de salariaţi primesc lunar tichete de masă electronice Ticket Restaurant

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 01 noiembrie 2017 471 afişări

La 2 ani de când Edenred a lansat primele tichete de masă electronice din România, succesul acestora în rândul angajaţilor şi al angajatorilor a depăşit toate aşteptările: peste 45% dintre angajaţii care folosesc tichete de masă emise de Edenred au optat pentru formatul electronic, alegând cardurile Ticket Restaurant.

Peste 450 000 de salariaţi primesc lunar tichete de masă electronice Ticket Restaurant

Edenred este liderul pieţei tichetelor şi cardurilor preplătite pentru companii şi emite în România tichete de masă pentru mai mult de 1 milion de salariaţi, din 35.000 de companii. Dintre aceştia, 450.000 de salariaţi îşi primesc azi tichetele de masă în format electronic, prin cardurile Ticket Restaurant.

Tichetele de masă sunt unul dintre cele mai utilizate beneficii extra-salariale, fiind folosite de companii pentru a susţine masa de prânz a angajaţilor în zilele de lucru. În total în România, peste 2,5 milioane de angajaţi primesc tichete de masă de la angajatori. Tichetele de masă electronice au fost lansate la sfarsitul lunii octombrie 2015, cand reglementările legislative au permis emiterea lor şi pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcţionează în continuare în paralel cu cardurile.

„Au fost doi ani în care companiile cu care colaborăm au văzut concret ce beneficii le aduc tichetele de masă pe card, de la economie de timp şi până la flexibilitatea şi rapiditatea plăţilor efectuate cu cardul Ticket Restaurant. Astăzi, 45% dintre angajaţii companiilor cu care lucrăm, adică 450.000 de salariaţi din România, au optat deja pentru cardurile de masă Ticket Restaurant, ceea ce confirmă apetitul românilor pentru soluţii moderne şi adaptate stilului lor de viaţă.», spune Dana Sîntejudean, director general adjunct al Edenred România.

„Pentru companii, cardurile de masă au simplificat masiv procedurile de administrare şi distribuire a tichetelor catre salariaţi, salvând ore întregi de lucru pentru specialiştii în HR, contabilitate sau finanţe. Pentru angajaţi, plata în magazine şi restaurante a devenit mult mai rapidă şi mai simplă, mai ales că aceştia au la dispoziţie aplicaţia mobilă gratuita, prin care îşi pot verifica în timp real soldul disponibil şi ultimele alimentări ale cardului. Iar pentru comercianţii parteneri, cardurile înseamnă încasări mai rapide, procesare simplificată, dar şi o economie de timp fantastică”, adaugă Dana Sîntejudean.

Cardurile de masă Ticket Restaurant® de la Edenred pot fi utilizate pentru achitarea prânzului şi cumpărături alimentare peste tot în ţară, într-o reţea de comercianţi parteneri (hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetarii etc.), certificată de SGS anul trecut privind numărul de comercianţi care fac parte din reţea.

Tichetele de masă, un beneficiu extra-salarial existent în peste 40 de ţări, inclusiv în aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene, există în România din 1999 şi au scopul de a creşte puterea de cumpărare în rândul angajaţilor activi, cu efect benefic în sănătatea si productivitatea angajaţilor. Pe lângă beneficiile certe şi demonstrate asupra companiilor, angajaţilor şi comercianţilor, tichetele de masă au un impact pozitiv inclusiv pentru Stat, contribuind la diminuarea economiei subterane.

Edenred emite tichete de masă electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant, atât în România, cât şi în ţări precum Franţa, Germania, Cehia, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia.

În România, Edenred deserveşte peste 35.000 de companii-client şi 1 milion de utilizatori pentru tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant, tichete cadou,  carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Listata la bursa Euronext Paris sub indexul CACNext20, Edenred activeaza in 42 de tari, avand aproape 8.000 de angajati. In 2016, volumul  tranzactiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.