Peste 400 de medici înscrişi pe Doclandia.ro în primele 10 zile de la lansarea oficială

Autor: Georgiana Călin Postat la 17 octombrie 2017 1071 afişări

După doar 10 zile de la lansare, Doclandia.ro, prima soluţie dezvoltată exclusiv online care oferă sfaturi competente de la distanţă persoanelor care caută o opinie avizată pentru probleme de sănătate uzuale, reuneşte peste 400 de medici din întreaga ţară, cu specializări preponderent în medicină internă şi de familie.

Peste 400 de medici înscrişi pe Doclandia.ro în primele 10 zile de la lansarea oficială

Interesul medicilor români pentru telemedicină a fost confirmat în primele zile de la lansarea platformei online Doclandia.ro, perioadă în care numărul colaboratorilor a crescut de 8 ori, de la 50 de medici activi în momentul lansării, până la peste 400 în acest moment. Până la finalul anului, fondatorii estimează că abonaţii vor avea acces online la sfaturi medicale de la peste 2.000 de medici cu diverse specializări.

„Dorinţa de a ajuta oamenii, avantajele ce ţin de eficientizarea timpului şi de mobilitate, dar şi garanţia unei monetizări corecte a muncii lor reprezintă principalele motive pentru care un număr atât de mare de medici a decis să ni se alăture într-un timp atât de scurt”, a precizat Dr. Vasi Rădulescu, Chief Medical Doclandia.

Potrivit acestuia, aproximativ 25% dintre medicii colaboratori lucrează în sistemul medical de stat, restul activând şi în mediul privat. Cei mai mulţi dintre aceştia au vârste cuprinse între 35-45 ani, activează în oraşe precum Bucureşti (80%), Cluj, Timişoara şi Tg. Mureş, şi au specializări în medicină internă şi de familie. De asemenea, în acest moment, abonaţii pot primi sfaturi online şi pentru probleme ce ţin de Pediatrie, Obstetrică şi Ginecologie, Diabet şi Nutriţie.

Un medic din cadrul Doclandia poate câştiga câteva mii de euro pe lună cu câteva sute de abonaţi în lista lui

Conform metodei de recompensare a partenerilor, un medic care gestionează sute de abonaţi poate primi, într-o lună, chiar şi câteva mii de euro.

Sistemul de recompensare presupune alocarea unui comision fix lunar pentru fiecare abonat din lista medicului. Pe lângă acesta, se adaugă bonusuri de performanţă în funcţie de o serie de obiective, cum ar fi timpul mediu de răspuns la întrebări,  review-urile abonaţilor - de la nota 1 la 10 pentru fiecare vizită în parte -, şi numărul de abonaţi la care medicul face follow-up, adică iniţiază el însuşi discuţia pentru a vedea starea de sănătate a abonatului şi monitorizarea acestuia.

 „Am ales această strategie de colaborare întrucât ne dorim ca medicii să abordeze o comunicare pro-activă cu fiecare abonat, încurajând astfel legături solide şi de lungă durată cu aceştia. Astfel, utilizatorul va simţi că are alături un specialist care îi monitorizează activ starea de sănătate şi de la care poate solicita de oriunde şi nelimitat îndrumări clare, recomandări de radiografii şi analize sau alte lămuriri cu privire la sănătatea sa”, a completat Matei Ţiboc, fondator Doclandia.

În ceea ce priveşte selecţia medicilor parteneri, aceasta se realizează manual, de către echipa Doclandia, urmărind criterii precum specialitatea, experienţa, notorietatea şi dedicarea fiecărui medic în parte. Momentan, sunt acceptaţi medici primari şi specialişti, însă următorul pas în evoluţia echipei de colaboratori îl reprezintă şi integrarea rezidenţilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.