Peste 100 de cetăţeni moldoveni au plecat cu premierul Leancă la Atena, în prima zi fără vize în UE

Postat la 28 aprilie 2014 33 afişări

Peste 100 de cetăţeni moldoveni, împreună cu premierul Iurie Leancă, au plecat luni dimineaţă de la Chişinău la Atena, într-un eveniment care marchează eliminarea vizelor de intrare în UE pentru Republica Moldova.

Peste 100 de cetăţeni moldoveni au plecat cu premierul Leancă la Atena, în prima zi fără vize în UE

 Delegaţia din R. Moldova a ales ca primă destinaţie capitala Greciei, ţară care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene.

Din delegaţia Republicii Moldova fac parte, printre alţii, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, eurodeputatul român Monica Macovei, preşedinta Comitetului de cooperare UE-Republica Moldova.

Premierul Iurie Leancă a declarat că liberalizarea regimului de vize cu UE reprezintă o zi istorică pentru R. Moldova. "Este victoria noastră a tuturor. Cuvântul cheie este demnitate (...) este o etapă importantă de revenire acasă, în UE", a declarat premierul Iurie Leancă, citat de UNIMEDIA. Şeful Guvernului de la Chişinău a mai afirmat că 200 de cetăţeni moldoveni au beneficiat deja de ridicarea vizelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-100-de-cetateni-moldoveni-au-plecat-cu-premierul-leanca-la-atena-in-prima-zi-fara-vize-in-ue-12540011
12540011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.