Peste 1.800 de turişti români, consiliaţi de poliţiştii români detasaţi pe litoralul Bulgariei

Autor: Departamentul Social Postat la 01 septembrie 2014 37 afişări

Peste 1.800 de turişti români au fost consiliaţi, în perioada 1 iulie - 31 august, de poliţiştii români detasaţi pe litoralul Bulgariei, care, în plus, au participat alături de colegii bulgari la 297 de intervenţii la evenimente, multe legate de conflicte stradale, informează IGPR.

Aflaţi în misiune în ţara vecină pentru al cincilea sezon estival consecutiv, poliţiştii i-au consiliat pe cei aflaţi în vacanţă cu privire la identificarea unor spaţii sau în legătură cu prevederile legislative din Bulgaria.

Poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria au fost în misiune comună, alături de colegii bulgari, în staţiunile Balcic, Albena şi Nisipurile de Aur.

La 28 iunie 2010, la Giurgiu, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi secretarul general al Ministerului de Interne al Bulgariei, au semnat "Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice".

În baza acestui acord, poliţişti din cele două ţări acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe perioada sezonului turistic, atât vara, cât şi iarna, în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLIŢIŞTI,
BULGARIA,
/actualitate/peste-1-800-de-turisti-romani-consiliati-de-politistii-romani-detasati-pe-litoralul-bulgariei-13180807
13180807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.