PERICOLUL major din sticlele de ulei pe care le cumpăraţi de la hipermarket. ''Aş încuraja oamenii să renunţe''

Postat la 04 august 2018 954 afişări

Experţii susţin că oamenii care au diete alimentare bogate în uleiuri vegetale au un risc mai crecut de a dezvolta demenţă în timpul vieţii. Aceştia susţin că uleiul provoacă depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative.

PERICOLUL major din sticlele de ulei pe care le cumpăraţi de la hipermarket. ''Aş încuraja oamenii să renunţe''

La mijlocul secolului XX, americanii erau îngrijoraţi de rata crescută a bolilor de inimă şi au cerut cetăţenilor să renunţe la grăsimile saturate. Dr. Catherine Shanahan, nutriţionist şi medic de familie spune că sfaturile de atunci au fost o mare greşeală. 

 

,,Restaurantele şi alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorită costului redus şi a disponibilităţii. Uleiul de măsline, de exemplu, este de 10 până la 50 de ori mai scump decât uleiul vegetal,'' spune Shanahan. 

 

Uleiurile vegetale sunt sub diferite forme: ulei de rapiţă, de palmier, de porumb, de soia, de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri. Conform medicului, uleiurile vegetale îi fac pe oameni să se simtă mai obosiţi şi poate provoca migrene, dar şi boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau demenţa. ,,Uleiurile vegetale provoacă stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind apariţia plăgilor pe creier,'' spune ea. 

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.