Pericolul care pândeşte Europa, după ultimele teste balistice ale Coreei de Nord. Avertismentul dur lansat de Franţa

Postat la 06 septembrie 2017 478 afişări

Ministrul francez de Externe, Florence Parly, avertizează că regimul de la Phenian ar putea să dezvolte în curând rachete balistice care să aibă capabilitatea de ataca ţinte din Europa, informează site-ul cotidianului The New York Times.

Pericolul care pândeşte Europa, după ultimele teste balistice ale Coreei de Nord. Avertismentul dur lansat de Franţa

"Scenariul unei escaladări către un conflict major nu poate fi ignorat", a declarat ministrul într-un discurs pentru membrii forţelor armate franceze.

"Europa riscă să fie în raza de acţiune a rachetelor lui Kim Jong Un (liderul regimului nord-coreean) mai rapid decât se aşteaptă", a completat Parly.

În ultimele luni, regimul stalinist de la Phenian a testat cu succes rachete balistice intercontinentale de tipul Hwasong-14 care teoretic ar fi capabile sa lovească ţinte situat la aproape 11.000 de kilometri de Coreea de Nord, inclusiv oraşe din Statele Unite sau Europa.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.