Performanţă rară pentru învăţământul românesc: medalie de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatică cu punctaj maxim. Niciun oficial nu a întâmpinat delegaţia la aeroport

Postat la 18 iulie 2017 384 afişări

Andrei Popa obţine, în premieră, medalia de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatică (CEOI) cu punctaj maxim. Tot în premieră, lotul României de informatică s-a întors acasă cu trei medalii de aur, din şase acordate, şi una de argint, informează ziarul Obiectiv Vaslui.

Performanţă rară pentru învăţământul românesc: medalie de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatică cu punctaj maxim. Niciun oficial nu a întâmpinat delegaţia la aeroport

”Un bătrân, care ne-a văzut că facem poze cu steagul României, m-a întrebat ce am câştigat. Când a aflat cine suntem, a început să râdă. Mi-a zis că dacă era Drăguşanu, sigur acum erau zeci de reporteri. Cam aşa e răsplătită performanţa în ţara noastră”, a declarat profesorul Dan Pracsiu.

Lotul olimpic de informatică al României, cu vasluienii Andrei Popa şi Dan Pracsiu în componenţă, a obţinut una dintre cele mai importante performanţe internaţionale. La Ljubljana (Slovenia), ţara noastră a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Europei Centrale de Informatică (CEOI), graţie celor trei medalii de aur, din şase atribuite, şi una de argint. Rezultatele sunt o premieră pentru învăţământul românesc. Niciun alt echipaj nu a mai obţinut până în acest an atâtea medalii de aur la CEOI.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.