Percheziţii la apartamentul unuia dintre autorii atacurilor din Londra

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 iunie 2017 83 afişări

Agenţi de poliţie au descins duminică în apartamentul unuia dintre autorii atacurilor teroriste din Londra, cinci persoane fiind reţinute, afirmă surse citate de postul Sky News.

UPDATE ora 15.20: 12 suspecţi, reţinuţi în anchetă

Doisprezece suspecţi au fost reţinuţi în investigaţia privind atacurile teroriste comise sâmbătă în centrul Londrei, anunţă Poliţia metropolitană londoneză.

"Agenţi ai Direcţiei antiteroriste a Poliţiei metropolitane au descins duminică în cartierul Barking, în estul Londrei, reţinând 12 persoane în ancheta privind incidentele produse aseară în zonele London Bridge şi Borough Market. Percheziţiile în cartierul Barking continuă", a comunicat Scotland Yard.

Informaţiile despre vehiculul care a lovit pietoni în zona London Bridge au apărut sâmbătă la ora 22.08 (duminică 0.08, ora României), precizează Poliţia metropolitană londoneză. Vehiculul a continuat drumul până în zona Borough Market, la sute de metri de London Bridge, iar trei persoane au coborât şi au început să atace oamenii folosind cuţite. "Agenţi de poliţie i-au abordat pe cei trei suspecţi şi i-au împuşcat mortal în zona Borough Market", explică Scotland Yard.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Mai multe explozii controlate au avut loc în zona Barking, în estul Londrei, în cursul percheziţiilor. Patru bărbaţi şi o femeie care aveau legături cu suspectul au fost reţinuţi.

Cei trei autori ai atacurilor din zonele London Bridge şi Borough Market au fost împuşcaţi mortal de agenţi de poliţie la scurt timp după comiterea atentatelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
TERORISM,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.