Pentru ce tipuri de medicamente se vor aplica ieftiniri dupa ce Guvernul a aprobat metodologia privind preţurile medicamentelor

Postat la 26 octombrie 2016 108 afişări

Pentru ce tipuri de medicamente se vor aplica ieftiniri dupa ce Guvernul a aprobat metodologia privind preţurile medicamentelor

Executivul a adoptat în şedinţa de miercuri Hotararea de Guvern privind aprobarea Metodologiei privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România.

 "Prin această Hotărâre de guvern se aduce mai multă stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ şi economic în privinţa medicamentelor eliberate pe bază de reteţă. Pentru a asigura accesul pacienţilor la tratament şi pentru a se evita o nouă criză a medicamentelor, în cazul produselor al căror patent a expirat (off-patent) se va realiza o ieftinire în trepte a acestora. De la 1 aprilie 2017 se va aplica o ieftinire de 10% a medicamentelor pentru care patentul a expirat (off-patent), de 10% în al doilea an şi de 15% în al treilea an", transmite Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.

Pentru restul medicamentelor prescrise cu reţetă, procedura de calculare a preţului rămâne neschimbată, bazându-se pe cel mai mic preţ european din 12 ţări, informează ministerul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.