Pentagonul confirmă că liderul din Afganistan al reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis în urma unui raid american

Autor: Mircea Olteanu Postat la 15 iulie 2017 134 afişări

Abu Sayed, liderul militanţilor Stat Islamic în Afganistan, a fost eliminat în urma unui raid american ce a vizat o tabără principală a reţelei teroriste din provincia afgană Kunar, a transmis Pentagonul, potrivit BBC News online.

Raidul, care a avut loc pe data de 11 iulie, s-a soldat cu eliminarea mai multor membrii ai Stat Islamic, obiectivul acţiunii fiind acela de a "împiedica planurile de extindere ale grupului", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Pentagon.

Predecesorul lui Abu Sayed, Abdul Hasib, a fost ucis în urma unui raid militar în luna aprilie.

Pe lângă forţele guvernamentale afgane, sprijinite de o coaliţie internaţională coordonată de SUA, reţeaua teroristă Stat Islamic se confruntă în Afganistan şi cu insurgenţii talibani.

Kunar este una din provinciile afgane în care militanţii reţelei teroriste au o prezenţă semnificativă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFGANISTAN,
TERORISM,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.