Pentagon va detaşa mii de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor cu Iranul

Autor: Marinela Sarbu Postat la 04 ianuarie 2020 67 afişări

Pentagon va detaşa mii de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor cu Iranul

Statele Unite trimit aproape 3.000 de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu din a 82-a Divizie aeriană, ca măsură de precauţie pe fondul ameninţărilor tot mai mari la adresa forţelor americane din regiune, a anunţat vineri Pentagonul, potrivit Reuters.

Un înalt oficial al SUA, vorbind în condiţii de anonimat, a declarat că sunt de asemenea cântărite detaşări suplimentare de trupe din SUA, inclusiv trimiterea de elemente ale Brigăzii Aeriene 173 din Europa pentru activităţi precum protecţia ambasadei sale din Liban.

Iranul a promis răzbunare după ce în urma unui atac aerian american în Bagdad a fost ucis vineri Qassem Soleimani, cel mai de seamă comandant militar al Teheranului şi arhitectul influenţei iraniene în creştere în Orientul Mijlociu.

Atacul de peste noapte, autorizat de preşedintele Donald Trump, a reprezentat o escaladare dramatică într-un „război din umbră” în Orientul Mijlociu între Iran şi Statele Unite şi aliaţii săi, în principal Israel şi Arabia Saudită.

Pentagonul a anunţat că brigada Forţei de Răspuns Imediat (IRF) a celei de-a 82-a divizii aeriene a fost detaşată în regiune.

"Brigada va derula în Kuweit o acţiune adecvată şi de precauţie, ca răspuns la creşterea nivelului ameninţărilor împotriva personalului şi a instalaţiilor americane şi va ajuta la reconstituirea personalului de rezervă", a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

Trupele se vor alătura celor aproximativ 750 de forţe care au fost trimise în Kuweit la începutul acestei săptămâni. De obicei, o brigadă este formată din aproximativ 3.500 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
iran,
trupe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.