Pensionarii de lux din MAI nu vor mai avea posibilitatea de a cumula pensia cu salariul. Care sunt categoriile exceptate de la noul proiect de lege

Postat la 10 iunie 2021 648 afişări

Pensionarii de lux din MAI nu vor mai avea posibilitatea de a cumula pensia cu salariul. Care sunt categoriile exceptate de la noul proiect de lege

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege prin care este crescută opţional vârsta de pensionare la 70 de ani şi este interzis cumulul pensie-salariu la stat, actul normativ fiind trimis în Parlament pentru adoptare. Dacă Legislativul va vota legea în forma trimisă de Guvern, după promulgare, bugetarii care cumulează pensia cu salariul vor fi nevoiţi să opteze în termen de 30 de zile. Potrivit ministrului Muncii, acum sunt 35.000 de bugetari care cumulează pensia cu salariul.

Această măsură va fi aplicată şi pensionarilor din structurile ministerul de Interne, unii dintre ei ieşiţi la pensie cu mult înainte de vârsta standard de pensionare, dar care au rămas angajaţi la stat. Unul dintre aceste cazuri este cel al secretarului de stat din MAI, Irina Alexe, numită în funcţie la propunerea USR PLUS. Alexe a intrat în atenţia presei în urmă cu câţiva ani după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.

În prezent, potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Irina Alexe, în 2020 aceasta a încasat o pensie de serviciu în valoare totală de 170.832 de lei. La pensia de serviciu se adăugă şi salariul de secretar de stat, circa 10.000 lei net/lună.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
salariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.