Penitenciar cu sală de fitness şi teren de fotbal. Condamnat: "E ca o pensiune de 3 margarete"

Postat la 28 martie 2017 385 afişări

Suprapopularea din penitenciare este unul dintre motivele pentru care CEDO a sancţionat statul român. Doar la Jilava, într-o cameră, se înghesuie 14 oameni, fiecare având puţin peste un mentru pătrat ca să trăiască. Şi totuşi, există şi o închisoare unde condiţiile sunt ca la pensiune.

Penitenciar cu sală de fitness şi teren de fotbal. Condamnat: "E ca o pensiune de 3 margarete"

Agenţia MEDIAFAX v-a prezentat în ultimele luni, în cadrul campaniei #DIZGRAŢIAŢII, o radiografie a situaţiei din penitenciare. Problemele văzute de CEDO în rapoarte sunt şi mai grave la faţa locului.

În aceste condiţii, este imposibil ca spaţiul pe care fiecare deţinut trebuie să îl aibă, de patru metri pătraţi, să fie respectat.

"Cam distruge tot puşcăria... Da, reeducaţi suntem, ne învaţă, că avem şi psihologi şi sociologi şi asistenţi familiali, dar ne omoară când ajungem la instanţe. Comisia la penitenciar ne pune «liberi» şi când ajungi la instanţă se uită la tine, mai vede cicatrici, ba că eşti blond, ba că eşti brunet sau şaten şi îţi dă amânare trei luni, şase luni, 10 luni, mult... Amânările ne omoară, ne omoară psihic, te îmbolnăveşti!", spune resemnat Jean Stanciu, condamnat la peste 5 ani de închisoare pentru furt, încarcerat la Penitenciarul Ploieşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensiune,
condamnare,
fitness,
fotbal,
penitenciar,
sala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.