Pedepse cu închisoarea şi amenzi pentru huliganii de la protestul faţă de OUG 13 din Piaţa Victoriei

Postat la 16 noiembrie 2018 74 afişări

Ultraşii care s-au implicat în acţiuni violente împotriva forţelor de ordine la protestul din 1 februarie 2017 - când sute de mii de bucureşreni au manifestat faţă de promulgarea OUG 13 - au fost sancţionaţi cu amenzi sau pedepse cu închisoarea de până la 4 ani, potrivit deciziei primei instanţe.

Pedepse cu închisoarea şi amenzi pentru huliganii de la protestul faţă de OUG 13 din Piaţa Victoriei

Decizia din dosarul 19951/299/2017 având ca obiect ultrajul nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

Mai multe persoane au primit pedepse cuprinse între şase luni şi 2 ani de închisoare pentru infracţiuni de ultraj, tulburarea liniştii şi ordinii publice. Celor condamnaţi la pedepse cu suspendare, instanţa de fond le-a interzis ca pedeapsă complementară drepturile civile de a alege sau de a fi ales. De la caz la caz, instanţa a instituit şi anumite interdicţii, după cum urmează: „dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme; dreptul de a se afla la adunări publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acţiuni de protest organizate sau spontane, cu excepţia celor impuse de desfăşurarea activităţii academice sau profesionale”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pedepse,
inchisoare,
protest,
amenzi,
oug

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.