Pe ce loc se clasează România în topul ţărilor cu cele mai bune evaluări făcute de şoferii Uber. Portiera trântită este unul dintre gesturile care atrag recenzii negative

Autor: Andra Stroe Postat la 20 februarie 2020 48 afişări

Pe ce loc se clasează România în topul ţărilor cu cele mai bune evaluări făcute de şoferii Uber. Portiera trântită este unul dintre gesturile care atrag recenzii negative

După ce a analizat ratingul primit de pasagerii săi, inclusiv cei din România, Uber lansează primul Raport global de evaluare a utilizatorilor. Raportul prezintă topul ţărilor şi oraşelor în care utilizatorii au cel mai bun rating în aplicaţie şi momentele în care au cele mai mari şanse să obţină 5 stele.

Potrivit raportului, România se află pe locul 12 în top 20 de ţări cu cele mai bune evaluări, după Croaţia, Paraguay, Germania, Ucraina, Polonia, Spania, Portugalia, Argentina, Chile, Japonia şi Italia, urmată fiind de Ecuador, Brazilia, Taiwan, SUA, Austria, El Salvador, Republica Cehă şi Guatemala.

În topul oraşelor din România în care utilizatorii au cel mai bun rating, Iaşiul se află pe primul loc, următorul fiind Cluj, apoi Timişoara, Braşov şi Bucureşti.

Cele 5 ţări ale căror evaluări au crescut semnificativ în ultimii 5 ani sunt Ghana, Austria, Hong Kong, Bangladesh şi Bolivia.

Pentru utilizatorii din România care ţin la ratingul lor, vineri este ziua în care au cele mai mari şanse să primească 5 stele. Pe când, la nivel global, ziua cea mai bună este lunea, iar duminica utilizatorii primesc cele mai slabe evaluări.

La nivel global, 1 ianuarie (Anul Nou) este data calendaristică cu cele mai slabe evaluări pentru utilizatorii Uber, pe când 31 decembrie şi 2 ianuarie sunt cele mai bune zile. Se pare că perioada sărbătorilor de iarnă este specifică evaluărilor slabe, urmată de Ziua Recunoştinţei şi Halloween.  În România, utilizatorii au primit cele mai bune evaluări în mijlocul verii, pe 1 august.

În România, utilizatorii au mai multe şanse să primească 5 stele dimineaţa - la 9:00 am. Utilizatorii care călătoresc între miezul nopţii şi 4 dimineaţa au cele mai mari şanse de a primi un rating slab.

Potrivit şoferilor Uber, gesturile care pot duce la un rating slab pot fi, de pildă, o portieră trântită sau timpul lung de aşteptare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
utilizatori,
raport,
evaluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.