Pe ce îşi cheltuie banii bogaţii zilei de azi

Autor: Ioana Matei Postat la 02 octombrie 2014 359 afişări

Uitaţi de maşinile sport, diamante şi iahturi. Bogaţii contemporani preferă să îşi cheltuie banii pe vacanţe, distracţie şi obiecte de artă. Mai mult de jumătate dintre americanii cu averi de peste 25 de milioane de dolari au fost de acord cu afirmaţia "economisirea şi investirea banilor îmi oferă mai multă satisfacţie decât cheltuirea lor", potrivit unui studiu al Spectrem Group.

Pe ce îşi cheltuie banii bogaţii zilei de azi

Când au fost întrebaţi cum au ajuns bogaţi, "frugalitatea" (folosirea principiului "puţin şi simplu")s-a aflat în primii cinci factori, alături de muncă asiduuă, educaţie, investiţii inteligente şi asumarea riscurilor. Totuşi, cheltuielile lor arată că se bucură în continuare de experienţe exclusiviste în viaţă. 60% dintre intervievaţi cheltuie mai mult de 10.000 de euro anual pe vacanţe, mai mult de un sfert cheltuie 25.000 de euro pe călătorii, iar 14% cheltuie mai mult de 50.000 de dolari. "Muncesc din greu, aşa că le plac vacanţele frumoase pe care le cumpără pentru că pot" declară George Walper, preşedinte al Spectrem Group.

Spre comparaţie, bijuteriile, maşinile şi iahturile nu mai sunt atât de  populare. 30% dintre ei cheltuie mai mult de 10.000 de dolari pe bijuterii întru-nu an şi mai puţin de unu din cinci cheltuie mai mult de 50.000 de dolari pe o maşină. Totuşi, puţinii bogaţi pasionaţi de maşini au declarat că cheltuie pe o maşină 100.000 de dolari sau mai mult. Un trend în creşterea este cheltuirea banilor pe abonamente la cluburi exclusiviste: două treimi din bogaţii americii îşi cheltuie banii pe astfel de abonamente şi aproape unul din cinci plăteşte mai mult de 10.000 de dolari pe artă şi entertainment. 60% dintre bogaţi cumpără obiecte de artă, pe care preferă să le considere investiţii.

Totodată, bogaţii Americii preferă să cheltuie mai mulţi bani pentru acte de caritate decât pe contribuţii în politică. Mai mult de jumătate fac contribuţii politice, dar majoritatea sunt sub 10.000 de dolari. 58% dintre ei cheltuie mai mult de 10.000 de dolari pe an pentru acte de caritate, iar 25% dintre ei fac donaţii mai mari de 25.000 de dolari. 

Sursa: Entrepreneur.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cheltuieli,
bani,
bogati,
masini,
arta,
vacanta
/actualitate/pe-ce-isi-cheltuie-banii-bogatii-zilei-de-azi-13361509
13361509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.