Patriarhia: Modificarea regulilor înmormântărilor COVID-19, imperios necesară

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 aprilie 2021 215 afişări

Modificarea regulilor înmormântărilor COVID-19 este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu: „umanitatea şi demnitatea sunt raţiunile care trebuie să aibă şi acum ultimul cuvânt”.

Patriarhia: Modificarea regulilor înmormântărilor COVID-19, imperios necesară

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii şi a necunoscutului care o însoţea, o lege care prin urmările ei directe afectează şi azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedaţi de COVID, care nu-i pot înmormânta pe aceştia demn şi conform tradiţiei religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, susţine Vasile Bănescu.

Conform acestuia, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive şi au purtat recent un dialog fertil cu autorităţile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înţeles necesitatea modificării. Prelungirea aşteptării ei devine dureroasă şi nu mai are în acest moment o raţiune suficientă. Umanitatea şi demnitatea sunt raţiunile care trebuie să aibă şi acum ultimul cuvânt”, se arată în mesajul Patriarhiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriarhia,
înmormântări,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.