Partidul Reformei al premierului Taavi Roivas câştigă alegerile parlamentare din Estonia

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 martie 2015 32 afişări

Partidul Reformei, de centru, care a jucat un rol dominant în politica estonă de peste zece ani, a câştigat alegerile parlamentare de duminică cu 27,2 la sută din voturi, relatează televiziune publică ERR, în pagina electronică.

Partidul Reformei al premierului Taavi Roivas, în vârstă de 35 de ani, a obţinut 27,7 la sută din voturi, respectiv 30 de mandate în noul Parlament.

Partidul de Centru, descris drept prorus, s-a clasat pe locul al doilea, cu 24,8 la sută din voturi, respectiv 27 de mandate.

Partenerul de coaliţiei al Partidului Reformei, Partidul Social-Democrat, a obţinut 15,2 la sută din voturi, respectiv 15 mandate, mult mai puţin decât cele 21 de mandate deţinute în actuala legislatură.

Uniunea Pro Patria şi Res Publica (IRL), un partid conservator considerat un partener ideologic mai natural pentru Partidul Reformei, a câştigat 14 mandate, clasându-se pe locul al patrulea, cu 13,7 la sută din voturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ESTONIA,
ALEGERI,
PARLAMENT
/actualitate/partidul-reformei-al-premierului-taavi-roivas-castiga-alegerile-parlamentare-din-estonia-13915821
13915821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.