Partidul Naţional Democrat, înscris oficial în Registrul partidelor politice

Autor: Otilia Ciocan Postat la 09 iunie 2015 199 afişări

Partidul Naţional Democrat, format din deputaţii din fostul PP-DD, a fost înscris oficial în Registrul partidelor politice, în urma unei cereri depuse de parlamentarul Daniel Fenechiu la Tribunalul Bucureşti.

"Dispune înregistrarea Partidului Naţional Democrat în registrul special al instanţei", a decis, luni, Tribunalul Bucureşti.

Decizia poate fi atacată cu apel.

În 26 februarie, deputatul Daniel Fenechiu anunţa că va depune la Tribunalul Bucureşti dosarul de înfiinţare a Partidului Naţional Democrat, fiind strânse 32.000 de semnături de susţinere, iar 25.000 de semnături sunt necesare.

Fenechiu spunea că deputaţii care aderă la acest partid sunt cei 10 care aparţin fostului grup al PPDD, arătând că nu au niciun membru la Senat, dar există disponibilitate şi deschidere pentru refacerea grupurilor parlamentare iniţiale.

La sfârşitul anului trecut, cei mai mulţi deputaţi PPDD au părăsit acest partid, dar au decis să rămână în grupul parlamentar.

La începutul sesiunii, Comisia juridică a Camerei a stabilit că grupul parlamentar nu se desfiinţează, având în componenţă 10 membri.

Grupul parlamentar al Partidul Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, în 16 februarie, Biroului Permanent al Camerei să-şi schimbe denumirea în grupul "Democrat şi Popular", iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice şi de regulament.

Daniel Fenechiu explica faptul că noul partid va avea o denumire diferită de cea a grupului parlamentar prin faptul că sunt în discuţii cu deputaţi care se consideră a fi mai apropiaţi de doctrina populară decât de cea social-democrată.

Fenechiu spunea, la acel moment, că parlamentarii din PND nu vor fi în alianţă nici cu PSD, nici cu PNL, ci vor susţine punctual proiectele.

Dintre deputaţii care fac parte din PND sunt Liliana Mincă, Ştefan Burlacu, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu, Gabriela Anghel.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/partidul-national-democrat-inscris-oficial-in-registrul-partidelor-politice-14430577
14430577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.