Partidul lui Volodimir Zelenski, actorul de comedie devenit preşedinte, a câştigat alegerile parlamentare din Ucraina

Postat la 21 iulie 2019 160 afişări

Partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui Volodimir Zelenski, a câştigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică în Ucraina, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, informează Reuters.

Partidul lui Volodimir Zelenski, actorul de comedie devenit preşedinte, a câştigat alegerile parlamentare din Ucraina

Astfel, formaţiunea preşedintelui ar fi obţinut 43,9% din voturi, conform acestor sondaje, citate de Mediafax. Blocul Opoziţiei, partid care promovează apropierea de Rusia, se află pe locul al doilea, iar pe locul al treilea ar urma să se claseze partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko, Solidaritatea Europeană. În total, cinci partide ar urma, conform sondajelor, să ocupe locuri în Parlamentul de la Kiev.

Înainte de a fi ales preşedinte, în primăvara acestui an, Volodimir Zelenski era actor de comedie.

Citiţi mai multe despre cum s-a transformat Volodimir Zelenski din actor de comedie, în preşedinte

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.