Parlamentul Cataloniei a aprobat proclamarea independenţei faţă de Spania

Postat la 27 octombrie 2017 175 afişări

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, afirmă surse citate de cotidianul La Vanguardia.

Parlamentul Cataloniei a aprobat proclamarea independenţei faţă de Spania

Mai mulţi membri ai Parlamentului catalan au înaintat, vineri, o moţiune pentru proclamarea independenţei către conducerea forului legislativ regional, în contextul în care Senatul spaniol urmează să aprobe suspendarea autonomiei regiunii, relatează The Associated Press.

Moţiunea a fost depusă de parlamentari ai formaţiunilor ”Junts pel SI” şi ai CUP, în contextul în care în Senatul Spaniei are loc un vot pentru implementarea articolului 155 din Constituţie privind suspendarea autonomiei regionale.

”Constituim Republica Catalană ca stat independent şi suveran, democratic şi social”, scrie în moţiunea depusă de cele două formaţiuni.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.