Parlamentul Cataloniei a aprobat legea privind convocarea referendumului de independenţă

Postat la 07 septembrie 2017 138 afişări

Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat, miercuri, o lege privind convocarea referendumului de independenţă faţă de Spania la 1 octombrie, o iniţiativă despre care guvernul central spune că este ilegală şi că o va bloca, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Parlamentul Cataloniei a aprobat legea privind convocarea referendumului de independenţă

Partidele pro-independenţă au o majoritate confortabilă în Parlamentul regional catalan şi au aprobat cadrul juridic necesar pentru înfiinţarea unui stat independent. Catalonia va putea declara independenţa în maximum 48 de ore de la aflarea rezultatului scrutinului.

Şeful executivului Cataloniei, Carles Puigdemont, a anunţat că nu va exista un prag minim pentru validarea referendumului, iar urnele de vot, buletinele de vot şi un recensământ electoral sunt pregătite.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.