Parlamentul a adoptat pe articole bugetul asigurărilor sociale pe 2014

Autor: Alina Novaceanu Postat la 04 decembrie 2013 43 afişări

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, miercuri, pe articole, bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2014, votul final urmând să fie dat după-amiază.

Ministrul Muncii, Marian Câmpeanu, a precizat, la dezbateri, că la construcţia bugetară s-a luat în considerare majorarea punctului de pensie cu 2,75%, cu o valoare a punctului de pensie de 790,7 lei.

"În buget au fost incluse şi fondurile pentru măsurile reparatorii la grupele de muncă", a mai spus Câmpeanu. Ea a adăugat că opoziţia a avut dreptate când a spus că estimarea bugetului asigurărilor pe 2013 nu a fost bine fundamentată, arătând că în 2013 s-a plecat de la fundamentarea unei creşteri economice de 1,6-1,9% şi, în realitate, a fost de 2,1%.

"Avem în 2014 o fundamentare făcută, aceeaşi ca organismele internaţionale, pe o creştere economică de 2,2%.(...) Sperăm din toată inima să greşim şi în 2014 şi creşterea economică să fie de peste 3%", a mai spus Câmpeanu.

În schimb, deputatul PDL Claudia Boghicevici a arătat că bugetul asigurărilor sociale este "cârpit şi fără viziune, fiind imaginea neputinţei Guvernului Ponta de a-şi respecta promisiunile electorale".

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a arătat, în replică, că bugetul este conform programului de guvernare, şi anume majorarea pensiilor, adăugând că angajamentul ferm al PNL este reducerea CAS începând din trimestrul II şi rezolvarea discriminării legate de grupele de muncă.

La dezbaterile pe articole nu au fost acceptate amendamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARLAMENT,
BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE,
/actualitate/parlamentul-a-adoptat-pe-articole-bugetul-asigurarilor-sociale-pe-2014-11741195
11741195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.