Paralela 45, creşteri ale volumului de vânzări cu 20% în primele două luni din 2017, faţă de acelaşi interval de anul trecut

Autor: Georgiana Călin Postat la 15 martie 2017 65 afişări

Volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45, specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual, a crescut cu 20%, în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2016. În topul preferinţelor turiştilor care au cumpărat vacanţe în perioada de Early Booking, cu reduceri de până la 50%,sunt cele cu transport pe curse charter. Turiştii mai pot beneficia de perioada de Early Booking până la sfârşitul lunii martie.

Paralela 45, creşteri ale volumului de vânzări cu 20% în primele două luni din 2017, faţă de acelaşi interval de anul trecut

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă cu pachete de tip charter sunt Grecia cu Zakynthos, Creta şi Rhodos; Spania cu Costa Brava, Tenerife, Costa Blanca, Mallorca şi Gran Canaria; Portugalia cu Algarve şi Estoril & Cascais. În aceste destinaţii turiştii au optat pentru hoteluri de 3 şi 4 stele, cu mic dejun sau demipensiune. Tarifele pentru un sejur în Grecia pornesc de la 380 de euro/persoană, pentru Spania de la 395 de euro/persoană, iar pentru Portugalia de la 547 de euro/ persoană.

„Turiştii români au învăţat să rezerve în perioada de Early Booking, când beneficiază de reduceri şi îşi pot alege hotelul dorit. De aceste avantaje mai pot beneficia până la finalul lunii martie, cu reduceri de până la 60%. Este de preferat să se grăbească pentru că mulţi dintre hotelierii de pe litoralul românesc, din Bulgaria şi Grecia au început să anunţe stop sales pentru anumite perioade şi este posibil ca în sezon să nu mai lanseze oferte speciale”, declară Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Destinaţia Turcia îşi păstrează trendul ascendent, iar vânzările din perioada Early Booking se apropie de 90% din cele înregistrate în 2016. Turiştii care aleg resorturile de cinci stele din Antalya şi Bodrum cunosc foarte bine destinaţia şi apreciază serviciile all inclusive, ultra all inclusive, unlimited all inclusive etc., pe care nu le găsesc într-o altă destinaţie. Pachetele pentru o vacanţă în Turcia, cu reduceri şi de 60% în perioada de Early Booking, pornesc de la 370 de euro/persoană cu toate taxele incluse. 

În ceea ce priveşte litoralul românesc, rezervările şi cererile pentru sejururi se concentrează în special pentru staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Venus, şi pentru servicii all inclusive sau hoteluri cu facilităţi pentru copii. Cele mai multe cereri sunt pentru hotelurile de 4 stele, urmate de cele de 3 stele.

“Clienţii de Early Booking au între 23 şi 45 de ani şi preferă să plătescă online sau prin link de plată pentru achiziţia la distanţă, în rate multiple, prin intermediul cardurilor de credit cu dobândă zero. Sunt persoane active, care nu au foarte mult timp la dispoziţie. Îşi consultă agentul de travel şi fac alegerea pentru viitoarea vacanţă”, declară Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.