Paradă militară de proporţii uriaşe în Coreea de Nord - VIDEO

Postat la 09 octombrie 2015 230 afişări

A 70-a aniversare a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord urmează a fi celebrată cu o paradă militară extraordinară, de proporţii neobişnuite, chiar şi pentru Coreea de Nord, conform unor imagini obţinute prin satelit, informează cnn.com

Aniversarea, care, în esenţă, oficiază fondarea statului nord-coreean, este de aşteptat să fie una de o anvergură extraordinară sau cel puţin asta relevă imaginile din satelit. Spectacolul organizat în semn de loialitate şi sprijin pentru liderul Kim Jong-un, urmează a combina marşuri militare cu momente de dans sincronizat şi prezentare a armamentului nord-coreean, toate acestea implicând un număr uriaş de persoane.

Deşi numărul substanţial de oameni implicaţi de ceremoniile unui stat totalitar nu reprezintă ceva neobişnuit, parada de anul acesta pare a depăşi orice aşteptări prin dimensiunea elementelor şi numărului de persoane implicate.

Potrivit CNN, organizarea acestei parade a început în luna mai.

Acest eveniment pare a avea la bază accentuarea imaginii de stabilitate şi omogenitate la vârful conducerii de la Phenian.

Un student nord-coreean, Sin Un Gyong a declarat pentru CNN că poporul nord-coreean “vrea să sărbătorească în acest an în cel mai impunător mod”.

Din punct de vedere istoric, data de 13 octombrie celebrează înfiinţarea în octombrie 1945 a facţiunii nord-coreene a PCC (Partidului Comunist din Coreea), departament ce îl avea ca prim secretar general pe Kim Young-bom;  Două luni mai târziu, la a treia plenară a partidului, acesta avea să fie înlocuit la conducerea facţiunii cu Kim Ir-sen (bunicul lui Kim Jong-un) cu ajutorul şi la intervenţia Uniunii Sovietice. Urmând ca în vara lui 1946, facţiunea nord-coreeană a Partidului Comunist din Coreea să se proclame Partidul Comunist Nord-Coreean, organism independent de PCC, pentru ca apoi, în august 1946, să-şi schimbe numele în Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord.

http://edition.cnn.com/2015/10/09/asia/north-korea-parade-party/index.html

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
parada,
kim jong-un,
/actualitate/parada-militara-de-proportii-uriase-in-coreea-de-nord-video-14818476
14818476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.