Papa Benedict: Intrarea Moldovei in UE poate ajuta in lupta contra secularizarii Europei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 iunie 2011 38 afişări

Intrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana nu trebuie sa insemne pierderea de catre aceasta tara a valorilor sale crestine, sustine Papa Benedict al XVI-lea, intr-o scrisoare remisa noului ambasador moldovean la Vatican, Stefan Gorda.

"Datorita traditiei si credintei sale crestine, Moldova poate ajuta cu curaj Europa sa redescopere ceea ce Uniunea Europeana nu mai doreste sa vada si chiar neaga", a afirmat Suveranul Pontif, referindu-se la secularizarea progresiva a UE.

"Mai mult, Moldova va avea parte de pace, dreptate si prosperitate - care vor rezulta cu siguranta din realizarea aspiratiilor ei de integrare europeana - doar daca acestea vor fi impartasite de fiecare dintre cetatenii tarii, in cautarea binelui comun si cu o permanenta preocupare etica. Printre valorile esentiale se situeaza si valorile religioase", scrie Papa Benedict, citat de agentia catolica Zenit.

La 20 de ani de la declararea independentei Republicii Moldova, dupa caderea regimului comunist, Papa le-a urat moldovenilor sa gaseasca "solutii durabile pentru binele tuturor, prin mediere politica si apararea dreptului la identitate al diverselor parti ale societatii".

El a reamintit ca relatiile intre Republica Moldova si Sfantul Scaun au fost restabilite acum 18 ani si ca s-au mentinut "armonioase si fraterne, gratie credintei crestine care insufleteste natiunea voastra". Biserica Ortodoxa "a impartasit intotdeauna cu cea catolica nevoia de a apara valorile religioase si culturale, contra materialismului si a relativismului care pun in discutie contributia crestinismului la viata societatii", mai scrie Papa.

Circa 94% dintre moldoveni apartin fie Bisericii Ortodoxe a Moldovei, fie Bisericii Ortodoxe a Basarabiei. In tara sunt circa 20.000 de catolici, adica 0,5% din populatie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/papa-benedict-intrarea-moldovei-in-ue-poate-ajuta-in-lupta-contra-secularizarii-europei-8336035
8336035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.