(P) Tot ce trebuie să ştiţi despre noul MacBook Pro

Postat la 08 iulie 2021 34 afişări

(P) Tot ce trebuie să ştiţi despre noul MacBook Pro

Apple a introdus un nou MacBook Pro M1 în noiembrie 2020, dar noul model nu a inclus modificări de design. Acest lucru este posibil să se schimbe în anul 2021, zvonurile sugerând că Apple pregăteşte o actualizare majoră a designului MacBook Pro.

Modelele MacBook Pro de 14 şi 16 inch care vor fi lansate în 2021 vor avea parte de cea mai semnificativă revizuire a designului pe linia MacBook Pro din 2016. Se pare că actualizările vor rezolva, de asemenea, o parte din problemele pe care utilizatorii le-au avut cu MacBook Pro de ani de zile, prin readucerea caracteristicilor mai vechi care includ MagSafe, mai multe porturi şi taste funcţionale fizice.

Să aruncăm o privire asupra acestor zvonuri.

Design

Apple are în lucru două modele actualizate de MacBook Pro: de 14 şi 16 inch. Modelul de 14 inch va înlocui modelul actual de 13,3 inch, în timp ce modelul de 16 inch va înlocui versiunea existentă de 16 inch.

Pentru modelul nou de 14 inch, este probabil ca dimensiunea generală a carcasei să rămână similară cu MacBook Pro de 13 inch, creşterea dimensiunii afişajului venind în mare parte dintr-o reducere a cadrelor superioare şi laterale.

Cu toate acestea, poate exista o uşoară creştere a dimensiunii fizice. Când Apple a trecut de la MacBook Pro de 15,4 inch la MacBook Pro de 16,1 inch, dimensiunea fizică a trecut de la 13,75 x 9,48 inch la 14,09 x 9,68 inch. Ceva similar s-ar putea întâmpla şi cu acest MacBook Pro de 14 inch.

Ambele modele vor prezenta unele modificări notabile de design. Unele zvonuri spun că vor avea un design cu margini plate, similar cu iPhone 12, fără marginile curbate ale modelelor actuale.

Alte informaţiile sugerează că designul cu margini plate poate să nu fie o deviere prea mare faţă de designul actual. Se spune că modelele actualizate vor arăta similar cu modelele actuale, dar vor prezenta modificări minore de proiectare, aşa că va trebui să aşteptăm pentru a vedea cât de importante sunt aceste modificări ale designului general.

Modelele MacBook Pro actualizate vor utiliza acelaşi design de conducte de căldură folosit de modelul actual de 16 inch. Apple a modernizat sistemul termic, mărind dimensiunea conductei de căldură, adăugând tampoane termice şi mărind dimensiunea radiatorului cu 35%.

Acest nou sistem termic va permite creşterea puterii de calcul datorită îmbunătăţirii fluxului de aer şi a gestionării căldurii, ceea ce include o performanţă bună a cipurilor de siliciu Apple incluse.

Porturi

Chiar dacă actualizările carcasei nu sunt foarte drastice, există şi alte modificări care vor face ca actualizarea din 2021 să fie una importantă. Se spune că Apple va adăuga porturi suplimentare la modelele MacBook Pro, deşi nu a fost specificat despre ce porturi ar putea fi vorba.

Apple a lansat în 2016 un design MacBook Pro care a eliminat toate porturile, cu excepţia celor USB-C şi a mufei pentru căşti de 3,5 mm. Modelele anterioare din 2012 până în 2015 au inclus un conector ‌MagSafe‌, porturi Thunderbolt, porturi USB-A, un port HDMI, un cititor de card SD şi o mufă pentru căşti de 3,5 mm.

Se aşteaptă ca noile generaţii de MacBook Pro să aibă un cititor de card SD, oferind oamenilor o modalitate mai uşoară de a transfera fotografiile capturate cu camere, drone şi alte dispozitive similare.

Având în vedere accentul pus de Apple pe USB-C şi designul subţire al gamei de MacBook Pro, este puţin probabil să vedem revenirea USB-A, dar noile modele vor avea suficiente porturi, astfel încât, pentru majoritatea utilizatorilor, nu va fi nevoie să cumpere dongle-uri suplimentare.

MagSafe

Împreună cu porturi suplimentare, se aşteaptă ca noile laptopuri să readucă MagSafe în ecuaţie. Conectorii ‌MagSafe‌ au fost folosiţi pentru modelele MacBook Pro din 2006 până în 2016, când Apple a înlocuit conectorul ‌MagSafe‌ cu un port USB-C.

Se spune că noile modele MacBook Pro vor fi echipate cu portul de încărcare ‌MagSafe‌, care va fi distinct de celelalte porturi USB-C incluse.

Înainte de 2016, MagSafe permitea o conexiune magnetică cu eliberare rapidă care împiedica deteriorarea computerului şi a cablului, atunci când cablul era extras. Funcţionalitatea de încărcare ‌MagSafe‌ este de aşteptat să permită viteze de încărcare mai mari decât cele disponibile în prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
design,
apple

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.