Ovidiu Raeţchi: PSD să nu rişte destinul european al ţării pentru dosarele lui Liviu Dragnea

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 februarie 2018 86 afişări

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat că PSD trebuie să înţeleagă că semnalele din UE privind sancţionarea României pentru imixtiuni politice în justiţie sunt tot mai grave, susţinând că social-democraţii nu pot sacrifica destinul european al ţării pentru ”câteva dosare ale lui Liviu Dragnea”.

“Semnalele pe care le primim de la nivel european în ultima vreme sunt alarmante. Şi tot mai numeroase. Faptul că preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag cere Comisiei Europene să nu ridice MCV şi să declanşeze procedura de activare a Articolului 7 în cazul României — suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE pentru un stat membru - dacă vor continua atacurile asupra justiţiei este deosebit de grav. Nu sunt ameninţări lipsite de conţinut, nu e o joacă, Polonia a pierdut mult insistând în aceeaşi direcţie, iar explicaţiile PSD privind <dezinformarea> oficialilor europeni sună tot mai ridicol: chiar toată lumea e dezinformată?!”, a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a remintit şi declaraţiile critice făcute de eurodeputata socialistă Ana Gomes, ”perfect informată aşadar de colegii săi din PSD”.

”Mi se pare incredibil că nimeni din PSD nu înţelege că toate aceste semnale care vin dinspre Europa, dar şi dinspre partenerul strategic american, sunt serioase şi pot produce efecte grave asupra României. Partenerii noştri externi nu pot fi repeziţi cu clişee de tip <Binomul> şi <Statul Paralel>, poziţiile lor vin în afara jocului politic şi măsoară obiectiv riscul războiului PSD cu Justiţia. Nu se poate ca PSD să sacrifice destinul european al României pentru câteva dosare ale lui Liviu Dragnea. Trebuie să existe o limită a minimei responsabilităţi”, a adăugat Raeţchi..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RAEŢCHI,
PSD,
DRAGNEA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.