Organizaţia Eco-Rom Ambalaje a investit 100.000 de euro într-un serviciu de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră

Autor: Razvan Muresan Postat la 27 noiembrie 2014 95 afişări

Eco-Rom Ambalaje, organizaţie care îndeplineşte obligaţiile de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor de ambalaje pe piaţa locală pentru companii, a lansat un serviciu de calcul a emisiilor de gaze cu efect de sera (CO2eq) reduse prin reciclarea deseurilor de ambalaje, ca urmare a unei investitii de aproximativ 500.000 de lei.

Organizaţia Eco-Rom Ambalaje a investit 100.000 de euro într-un serviciu de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră

Serviciul se adreseaza companiilor producatoare si importatoare de bunuri ambalate si este un instrument implementat in 25 de tari din Uniunea Europeana. Prin intermediul acestuia, companiile isi pot cuantifica contributia pe care o au la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin valorificarea si reciclarea ambalajelor devenite deseuri de ambalaje post-consum.

In 2013, prin cele 353.521 tone de deseuri de ambalaje reciclate in sistemul Eco-Rom Ambalaje, au fost reduse 209.405 tone de gaze cu efect de sera - care reprezinta echivalentul emisiilor ce ar fi putut fi generate in urma parcurgerii a peste 775 de milioane km de catre un autoturism. Mai exact, reciclarea deseurilor de ambalaje a ajutat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera care ar fi fost produse de o masina ce realizeaza turul Romaniei in fiecare zi, timp de 60 de ani sau a emisiilor generate, in medie, intr-o zi de aproximativ toti romanii care se deplaseaza cu masina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eco-rom Ambalaje,
mediu
/actualitate/organizatia-eco-rom-ambalaje-a-investit-100-000-de-euro-intr-un-serviciu-de-calcul-a-emisiilor-de-gaze-cu-efect-de-sera-13658590
13658590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.