LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Orban afirmă că numărul mare al românilor din Diaspora nu trebuie să devină o tragedie a României

Autor: Elena Crangasu Postat la 02 decembrie 2019 71 afişări

Ludovic Orban a declarat, luni, în şedinţa solemnă de la Parlament, este de datoria politicienilor să respecte aşteptările cetăţenilor şi să lucreze pentru adoptarea deciziilor necesare şi că numărul mare al românilor din Diaspora nu trebuie să devină o tragedie a României.

”Este datoria parlamentarilor de astăzi, a guvernului, a liderilor politici în general, să respecte aceste aşteptări şi să lucreze pentru adoptarea deciziilor necesare, inclusiv prin re-examinarea sistemului constituţional şi legislativ, astfel încât democraţia să fie întărită. La fel ca în 1918 şi apoi în 1919-1920, unitatea de voinţă şi acţiune dintre societate şi elitele politice s-a arătat a fi cheia progresului ţării. Iar România are nevoie de progres, o ştim cu toţii, o ştie întreaga societate, numai decizia politică şi administrativă întârzie să recunoască până acum aceste aşteptări”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că, indiferent de situaţie, clasa politică este obligată să acţioneze în conformitate cu voinţa clară exprimată de societate.

”Aşa cum ne-am angajat în faţa dumneavoastră, prin programul nostru, Guvernul în numele căruia vă vorbesc astăzi, va lucra – în timpul limitat pe care îl avem la dispoziţie – pentru a da un impuls hotărât României în direcţia acestui progres şi va coopera cu toate forţele politice şi sociale care sunt în mod onest devotate interesului public”, a adăugat premierul şi că

Orban a vorbit şi despre românii din străinătate, afirmând că spus că nu poate fi "ignorată” voinţa şi contribuţia românilor din diasporaşi că „implicarea Diasporei în viaţa politică românească este semnul clar al dorinţei de a contribui la progresul ţării” şi că „suntem obligaţi să răspundem cum se cuvine”, ţinându-i aproape şi ştiind cum să-i aducem înapoi.

„Românii din afara ţării sunt o resursă preţioasă, oriunde s-ar afla, o parte a societăţii noastre, faţă de care statul român trebuie să fie responsabil. (...) Astăzi, Diaspora românească este foarte puternică, mult mai prezentă, iar dorinţa sa de a participa la construirea viitorului ţării este la fel de mare. Nu putem ignora voinţa şi contribuţia acestor concetăţeni ai noştri, deoarece toţi suntem parte ai aceleiaşi naţiuni. Faptul că a cincea parte dintre cei care îşi exercită dreptul de vot trăiesc astăzi în afara ţării, nu trebuie să devină o tragedie a României, şi nu va deveni cu o singură condiţie, dacă vom şti să ţinem legătura cu ei, să ţinem cont de ceea ce aşteaptă de la noi, dacă vom şti să-i aducem înapoi pe cei care-şi doresc şi să-i ţinem aproape pe cei care preferă să-şi construiască viitorul în altă parte, dar vor şi le pasă de destinul ţării din care provin”, a explicat premierul.

La momentul publicării acestei ştiri, are loc, în Parlament, şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată celebrării Zilei Naţionale a României. La eveniment participă Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Principesa Margareta, Preafericitul Daniel, precum şi Emil Constantinescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diaspora,
orban,
1 decembrie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.