Oraşul unde sunt realizate 90% din produsele electronice din toată lumea

Autor: Florin Casota Postat la 15 noiembrie 2017 2993 afişări

Pariem că ai cel puţin un gadget care vine de aici

Oraşul unde sunt realizate 90% din produsele electronice din toată lumea

Shenzhen este cunoscut ca fiind fabrica întregului glob deoarece aici sunt produse telefoanele iPhone, drone, televizoare, jucării şi multe altele.

De asemenea, în Shenzhen exită o piaţă foarte mare pentru electronice şi consumatorii pot găsi tot ce vor în magazinele din centrul oraşului. Shenzhen s-a dezvoltat extrem de repede, acum 30 de ani fiind un sat de pescari, şi astăzi este casa firmelor Huawei (telecom), ZTE (producător smartphone), Tencent (companie de internet), DJI (producător drone, camere foto-video), Makeblock (kit robotică).

Până nu de mult oraşul găzduia abia 30.000 de oameni, dar asta s-a schimbat în 1979-1980 când Shenzhen desemnată ca prima "zonă economică specială" a Chinei, permiţând oraşului să aibă un sistem de management economic mai atractiv pentru firmele străine, dar şi autohtone pentru a face afaceri în China. Azi este unul dintre cele mai mari (aproape 12 milioane de oameni) şi cele mai bogate oraşe din China. Tot aici sunt cele mai scumpe imobiliare din ţară şi în Shenzhen există cel mai mare PIB pe cap de locuitor din China.

Cum era normal, fabricile din oraş au transformat anumite persoane în miliardari. De fapt, Shenzhen este al 8-lea oraş din lume în funcţie de numărul de miliardari

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
electronice,
china,
drone,
crestere,
fabrica,
firme,
iphone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.