Oraşul unde este mai ieftin să cumperi o stradă decât o casă

Postat la 09 septembrie 2017 552 afişări

Piaţa imobiliară şi-a revenit după criza din 2008, iar preţurile au început să crească, din nou, în majoritatea ţărilor de pe glob.

Oraşul unde este mai ieftin să cumperi o stradă decât o casă

Este bine ştiut faptul că San Francisco este unul dintre cele mai scumpe oraşe când vine vorba de imobiliare. De obiecei, o casă în acest oraş costă mai mult de 1 milion de dolari, potrivit Quartz.

Totuşi se pare că o stradă costă mult mai puţin.

Tina Lam şi Miachael Cheng au cumpărat Presidio Terrace, o stradă privată dintr-un cartier bogat din San Francisco, pentru doar 90.000 de dolari în urma unei licitaţii ce a avut loc în aprilie 2015.

Licitaţia a avut loc după ce Asociaţia Presidio Terrace, cea care deţinea şi administra aria comună (trotuarele, strada), încă din 1905,  nu a plătit taxele anuale de proprietare. Taxa respectivă era mai mică de 14 dolari pe an.

Potrivit avocatului asociaţiei, taxa nu a fost plătită deoarece cererea era trimisă la adresa greşită.

Acum Lam şi Cheng se gândesc cum să facă un profit pe urma investiţiei lor. Se gândesc să închirieze cele 120 de locuri de parcare aflate pe stradă.

Preţurile locuinţelor din San Francisco au explodat în ultimii ani datorită companiilor de tehnologie din zonă, iar acum preţul median al unei case este de 1,2 milioane de dolari, potrivit datelor Zillow, iar chiria este de 4350 de dolari pe lună. O casă de pe strada cumpărată de cei doi valoarează peste 5 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
strada,
casa,
ieftin,
preturi,
crestere,
criza,
incepere,
majoritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.