Oraşul în care primeşti amendă dacă le încalci spaţiul celorlalţi în transportul în comun

Postat la 13 iunie 2017 254 afişări

Autorităţile din Madrid au interzis în transportul public întinderea pe locurile altora, oficialităţii luând decizia ca în mijloacele de transport în comun să fie amplasate nişte semne de avertizare similare celor care atrag atenţia asupra faptului că fumatul este interzis, de exemplu.

Oraşul în care primeşti amendă dacă le încalci spaţiul celorlalţi în transportul în comun

Pe canalul de Twitter al primăriei capitalei Spaniei a fost postată o fotografie în care apar afişe de avertizare prin care oamenilor le este atrasă atenţia să nu ocupe spaţiul celorlalţi călători prin întinderea picioarelor sau a mâinilor peste locurile altora.

 

„Manspreading", aşa cum este numit în limba engleză obiceiul de a ocupa mai mult decât spaţiul alocat propriului loc în locuri publice, a fost interzis în Madrid, iar Compania Muncipală de Transport din capitala spaniolă a anunţat recent noua regulă. Autorităţile au clarificat că măsura este perfect legală şi că aceasta a fost luată după consultarea cu grupurile care se ocupă de respectarea drepturilor de gen şi a politicilor de diversitate.

În anunţul public Compania spaniolă de transport a subliniat că această idee a venit după o propunere a grupului femeilor şi mamelor din Madrid, numite Mujeres en Lucha y Madres Estresadas, scrie gandul.info

Astfel, un semn îi va înştiinţa pe pasageri că fie respectuoşi cu spaţiul celorlalţi şi va fi postat la vedere, alături de celelalte reguli ilustrate precum cele referitoare la folosirea căştilor sau la interzicerea fumatului. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.